پماد زینک اکساید برای چیست
زینک اکساید (Zinc Oxide) مانع تشکیل چربی روی پوست می شود و چربی های اضافی روی پوست را از بین می برد و باعث سفتی پوست می شود. البته بعضی موارد برای درمان جوش های پوستی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین لک های پوستی، التهاب پوست و کاهش شدت آکنه را کاهش می دهد.پماد زینک اکساید در اشکال 25 درصد و 10 درصد می باشد که بر اساس نوع درمان تجویز می شود و برای درمان اگزما، بریدگی، سوختگی پوست و سوختگی پای کودک به علت پوشک استفاده می شود.
پماد زینک اکساید چیست
زینک اکساید (Zinc Oxide) مانع تشکیل چربی روی پوست می شود و چربی های اضافی روی پوست را از بین می برد و باعث سفتی پوست می شود. البته بعضی موارد برای درمان جوش های پوستی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین لک های پوستی، التهاب پوست و کاهش شدت آکنه را کاهش می دهد.
پماد زینک اکساید در اشکال 25 درصد و 10 درصد می باشد که بر اساس نوع درمان تجویز می شود و برای درمان اگزما، بریدگی، سوختگی پوست و سوختگی پای کودک به علت پوشک استفاده می شود.
پماد زینک اکساید برخی از پزشکان برای درمان جوش های صورت نیز تجویز می کنند.خواص ضد باکتریایی زینک اکساید باعث کشتن باکتری ها می شود و التهاب های پوستی را کاهش می دهد. با کاهش التهاب پوستی جوش های صورت نیز کاهش پیدا می کنند.زینک اکساید چربی های روی پوست را جذب می کند و مانع رسیدن آن به پوست می شود.
بثورات پوشک را می توان با کرم زینک اکساید درمان کرد و برای رفع سوزش پای کودک بسیار موثر است.زینک اکساید برای پوست ظریف نوزادان بی خطر است. نوزادان به علت رطوبتی که در زیر پوشک ایجاد می شود و این رطوبت باعث تجمع باکتری ها می شود و این باکتری ها بیماری بثورات پوشک را ایجاد می کنند. کرم زینک اکساید مانعی بر روی پوست ایجاد می کند و باعث جلوگیری از تماس محرک ها به پوست می شود.
آفتاب سوختگی را می توان با زینک اکساید درمان کرد و باعث جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش خورشید به پوست می شود و زمانی که زینک اکساید روی پوست قرار می گیرد، جذب پوست نمی شود. زمانی که کرم روی پوست می ماند، مانع از نفوذ اشعه ماورا بنفش به پوست می شود.
زخم پوست را می توان با زینک اکساید درمان کرد و همچنین مشکلات ناشی از آفتاب سوختگی و خشکی پوست را کم می کند. این پماد برای کسانی که دچار کمبود روی هستند و برای بهبود زخم های پوستی آنها بسیار موثر است و علاوه بر درمان زخم باعث مرطوب نگه داشتن زخم نیز می شود.
موارد مصرف زینک اکساید
زینک اکساید دارای اثر درمان برای پوست است و باعث بهبود زخم و جای زخم می شود و همچنین برای در موارد آفتاب سوختگی، خشکی پوست نیز مورد استفاده قرار می گیرد.زینک اکساید برای حفاظت پوست در برابر اشعه ماورای بنفش بسیار موثر است.
همچنین به دلیل خواص ضد باکتریایی زینک اکساید می تواند برای درمان جوش های پوستی بسیار موثر باشد.
کرم زینک اکساید برای درمان بثورات پوشک بسیار موثر است. پماد زینک اکساید یک ماده شیمیایی قوی بوده و می تواند به صورت امن بر روی پوست ظریف نوزادان بدون ترس از هر گونه واکنش خشن پوستی مورد استفاده قرار گیرد.
منع مصرف زینک اکساید
برای اینکه مطمئن باشید که پماد زینک اکساید برای شما بی خطر است می بایست برخی از موراد را مد نظر داشته باشید، بخصوص اگر به زینک اکساید حساسیت دارید نباید از پماد زینک اکساید استفاده کنید.
زینک اکساید را در زمانی که دچار زخم عمیق هستید روی پوست نمالید و از آن استفاده نکنید. زینک اکساید برای زخم های عمیق، نیش حیوانات، عفونت یا سوختگی شدید منع مصرف دارد. همچنین پماد زینک اکساید عفونت های باکتریایی یا قارچی را درمان نمی کند.
اگر به داروهای زینک، دایمتیکون، پماد لانولین، روغن جگر ماهی، ژله پترولیوم، روغن معدنی و موم حساسیت دارید نباید از پماد زینک اکساید استفاده کنید.
نحوه مصرف زینک اکساید
برای استفاده از پماد زینک اکساید باید برخی موارد را توجه داشته باشید و سعی کنید زینک اکساید به دهان و بینی و چشم شما اصابت نکند و قبل و بعد از استفاده دستان خود را بشویید.
- قبل از استفاده قسمت آسیب دیده را تمیز کنید و آن را به خوبی خشک کنید.
- اگر پماد را زیر پوشک استفاده می کنید بخصوص در شب و هنگام خواب حتما پوشک را عوض کنید.
- اگر به چشم برخورد کرد سریعا با اب زیاد آن را بشویید.
- اگر از این پماد برای بثورات پوشک استفاده می کنید، هر بار در حین تعویض پوشک از زینک اکساید روی پوست کودک بمالید
- زینک اکساید پیش از خواب یا زمانی که مدت زمان زیادی برای تعویض پوشک وجود داشته باشد می بایست استفاده شود.
برای ضایعه پوستی در بزرگسالان از پماد موضعی زینک اکساید 25 درصد استفاده می شود و مقداری از آن را بر اساس تجویز پزشک روی منطقه آسیب دیده بمالید.
برای ضایعه پوستی و بثورات پوشک در کودکان و نوزادان از پماد موضعی زینک اکساید 10% استفاده می شود و ناحیه پوشک را تمیز کرده و بگذارید خشک شود و سپس پماد را روی آن ناحیه بمالید.
برای درمان ترک های پوستی، زخم های خفیف ناشی از سوختگی و یا سایر تحریکات پوستی خفیف، از دارو را تا حداکثر مقدار مورد نیاز استفاده کنید و آن را به آرامی روی پوست بمالید.
عوارض جانبی زینک اکساید
زینک اکساید مانند دیگر داروها ممکن است در برخی از افراد عوارض جانبی داشته باشد که این عوارض ممکن است با علائم خفیف باشد و در طی چند ساعت یا چند روز از بین بروند. اما اگر علائم شدید بود می بایست سریعا به اورژانس تماس بگیرید.
یکی از عوارض های زنیک اکساید واکنش آلرژیک می باشد که علائم آن تنگی نفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لب و گلو می باشد که در صورت مشاهده این علائم با اورژانس تماس بگیرید.
از عوارض نادر زینک اکساید می توان به درد مداوم یا خونریزی مقعد می باشد که اگر به این عوارض دچار شدید مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک معالج خود تماس بگیرید. البته این ها تمام عوارض های جانبی این دارو نمی باشد و ممکن است در هر فردی عوارض های جانبی متفاوتی داشته باشد و اگر هرگونه عوارضی را مشاهده کردید با پزشک خود تماس بگیرید.