روباکسین چیست و چه عوارض جانبی دارد
قرص و آمپول روباکسین (Robaxin) برای درمان اسپاسم عضله و درد عضله استفاده می شود. روباکسین به آرامش عضلات کمک می کند و در دسته داروهای شل کننده عضلات قرار دارد.روباکسین به عنوان یک داروی کمکی در درد های حاد عضلانی، اسکلتی، کمردرد و همچنین کزاز تجویز می شود. روباکسین برای درد گردن زمانی استفاده می شود که گرفتگی عضلانی گردن باشد و با مصرف روباکسین درد عضلانی گردنی کم و تسکین یابد. در ادامه با موارد مصرف ، نحوه مصرف و عوارض بیشتر آشنا شوید.
روباکسین چیست
روباکسین یک داروی آرامبخش برای عضلات می باشد که در زمان گرفتگی ماهیچه های بدن استفاده می شود.روباکسین دارای خواص دارویی شل کنندگی عضلات دارد و در زمان آسیب و درد های عضلانی تجویز می شود. روباکسین برای دردهای گرفتگی عضلات گردن و همنطور درد سیاتیک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
روباکسین بعد از مصرف از طریق دستگاه گوارش جذب می شود و نیمه عمر 1 تا 1.5 ساعت را دارد و از راه ادرار دفع می شود.روباکسین متابولیسم کبدی دارد و کسانی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند نباید از این دارو استفاده کنند.
روباکسین نام دیگر متوکاربامول می باشد و به شکل آمپول روباکسین 1000 میلی گرم در 10 میلی لیتر و قرص روباکسین 500 میلی گرم در دسترس می باشد که با توجه به تجویز پزشک مصرف می شوند.
موارد مصرف روباکسین
روباکسین برای درمان دردهای عضلانی ، دردهای اسکلتی ، شل کننده عضلات و همچنین درمان کزاز مورد استفاده قرار می گیرد. از روباکسین برای دردهای سیاتیک و همچنین درد عضلانی گردن و گرفتگی گردن استفاده می شود.
هشدار مصرف روباکسین
روباکسین اصولا عوارض جانبی خفیفی دارد و با قطع مصرف و یا پس از گذشت چند روز از بین می رود،اما اگر مشکل برطرف نشد میبایست مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود تماس بگیرید.
روباکسین در بعضی از موارد باعث خواب آلودگی می شود و می بایست تا مشخص نشدن این عوارض خواب آلودگی از رانندگی و مواردی که به هوشیاری احتیاج دارد اجتناب کنید.
زمانی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما اگر مصرف نکردید مصرف دوز بعدی را هرگز دو برابر نکنید.
یکی از مواردی که حتما باید آن را رعایت کنید این است که در صورتی که مشکلات نامنظمی ضربان قلب، بیماری کلیوی و کبدی دارید قبل از تجویز با چزشک خود درمیان بگذارید. همچنین روباکسین برای کودکان زیر 12 سال به هیچ وجه توصیه نمی شود و فقط برای درمان کزاز در کودکان استفاده می شود.
مصرف روباکسین توسط بیماران مبتلا به میاستنی گراویس كه داروهای ضد كولین استراز مصرف می كنند، ممكن است موجب تشدید ضعف عضلانی شود.
نحوه مصرف روباکسین
مقدار مصرف روباکسین کاملا به سن ، مقدار درد و نوع بیماری مرتبط می باشد و به هیچ عنوان این دارو را خودسرانه مصرف نکنید و حتما با تجویز دوز مصرف توسط پزشک آن را مصرف کنید. در زمان مصرف روباکسین ممکن است پزشک در روز های عول مصرف روباکسین را کاهش دهد.
روباکسین در یک برنامه درمانی استفاده می شود و در این برنامه روباکسین به همراه استراحت کردن، فیزیوتراپی و سایر اقدامات برای کاهش درد استفاده می شود.
مقدار مصرف روباکسین
مقدار مصرف روباکسین بر اساس سن، بیماری و تجویز پزشک می باشد.قرص روباکسین برای اسپاسم عضلانی مقدار 1500 میلی گرم، 4 بار در روز به مدت 48 ساعت تا 72 ساعت مصرف می شود.مقدار نگهدارنده روباکسین 4000 تا 4500 میلی گرم در روز در دوزهای منقسم استفاده می شود و حداکثر دوز روزانه 4 گرم است.
برای تزریق عضلانی یا وریدی آمپول روباکسین مقدار 1000 میلی گرم می باشد،البته در صورت نیاز هر 8 ساعت ادامه دارد و حداکثر دوز روزانه 3 گرم است.
عوارض جانبی روباکسین
عوارض روباکسین در بیشتر موارد خفیف و گذرا می باشد، اما اگر واکنش آلرژیک مانند خارش، ورم صورت،گلو، تنگی قفسه سینه و مشکل در تنفس داشتید سریعا با پزشک تماس بگیرید.
مصرف روباکسین ممکن است باعث ورم آنژیونوریوتیک که شامل علائم بافت های متورم ،درد شکم، ضربان قلب کم و فشار خون پایین شود.همچنین عوارض روباکسین می تواند روی بینایی تاثیر بگذارد، که این عوارض شامل دوبینی، تاری، قرمزی چشم، خار، بی خوابی، سرگیجه می باشد و در صورت بروز بیشتر این موارد با پزشک تماس بگیرید
مصرف روباکسین در بارداری
روباکسین در دوران بارداری ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب جدی وارد کند.روباکسین در دسته C بارداری قرار دارد و به همین دلیل اگر قصد باردار شدن دارید یا باردار هستید، قبل از تجویز روباکسین با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف روباکسین در شیردهی
روباکسین به شیر مادر منتقل می شود و ممکن است به نوزاد شیرده آسیب برساند،پس قبل از تجویز روباکسین با پزشک خود مشورت کنید تا پزشک بتواند بهترین تصمیم را بگیرد.ممکن است دادن شیر به نوزاد را پزشک متوقف کند.