قرص آلپروکیم چیست و چه عوارض جانبی دارد
آلپروکیم یک داروی آرامبخش که می تواند به عنوان یک داروی ترکیبی استفاده شود. آلپروکیم در اشکال 0.5 و 1 میلی گرم در دسترس می باشد که موارد مصرف آن برای درمان اضطراب و ترس و دلهره می باشد.آلپروکیم در گروه بنزودیازپین ها دسته بندی می شود و به همین علت از این دارو برای درمان کوتاه مدت استفاده می شود. مصرف طولانی مدت این دارو می تواند عوارض جانبی از جمله وابستگی به این دارو را به همراه داشته باشد. در ادامه با موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض جانبی آلپروکیم بیشتر آشنا شوید.
قرص آلپروکیم چیست
قرص آلپروکیم یک داروی کوتاه مدت برای اضطراب و اختلال پانیک و اختلالات ترس و دلهره است.الپروکیم در دسته داروهای بنزودیازپین ها قرار دارد و برای درمان ضد اضطراب و آرامبخشی استفاده می شود.
آلپروکیم در گروه قرص های بنزودیازپین ها قرار دارد و از عوارض قرص های دسته بنزودیازپین ها این است که مصرف زیاد آن باعث اعتیاد به این داروها میشود و دلیل استفاده از این دارو برای درمان های کوتاه مدت عوارض اعتیاد آور آن است.
آلپروکیم به دلیل متابلیسم کبدی ،افرادی که مبتلا به بیماری های کبدی هستند نباید از ان استفاده کنند، زیرا باعث عوارض جدی در آنها خواهد شد. این دارو از طریق ادرار دفع می شود. همچنین بیمارانی که مشکلات کلیه دارند نیز نباید از این دارو استفاده کنند.
موارد مصرف آلپروکیم
از موارد مصرف آلپروکیم می توان به درمان اضطراب های ناشی از افسردگی اشاره کرد. آلپروکیم می تواند برای درمان اختلال هراس نیز تجویز شود. این دارو برای درمان های کوتاه مدت استفاده می شود و همچنین بیشتر از این دارو به عنوان یک داروی کمکی استفاده می شود.
نحوه مصرف آلپروکیم
میزان مصرف آلپروکیم بر اساس شرایط پزشکی، سن بیمار و چگونگی واکنش به دارو تعیین می شود و میزان مصرف به تدریج بیشتر شود تا اینکه اثربخشی دارو مشخص شود.برای کمتر شدن عوارض جانبی آلپروکیم بهتر است دستورات پزشک را دنبال کنید. این دارو ممکن است باعث بروز واکنش های ترک شود،به ویژه اگر برای مدت طولانی و به طور منظم مصرف شده باشد.
مقدار مصرف آلپروکیم
مقدار مصرف آلپروکیم 0.25 میلی گرم ، 0.5 میلی گرم ، 1 میلی گرم میباشد که این دوز ها بر اساس وضعیت بیماری ، تجویز پزشک بستگی دارد.
عوارض آلپروکیم
زمانی که آلپروکیم برای مدت زیادی مصرف می شود، ممکن است اثربخشی خوبی نداشته باشد. اگر اثربخشی این دارو تغییر کرد، حتما به پزشک اطلاع دهید.در زمان مصرف آلپروکیم خواب آلودگی، سرگیجه، افزایش ترشح بزاق یا تغییر در توانایی و میل جنسی ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این علائم تداوم پیدا کرده یا بدتر شدند بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را تجویز کرده زیرا مزیت های این دارو را بررسی کرده و مزیت های آن برای شما بیشتر از عوارض آن هستند. افراد بسیاری از داروی آلپروکیم بدون هیچ عارضه جانبی استفاده می کنند.
در صورت مشاهده هر یک از این عوارض که معمولا به ندرت بروز می کنند، اما جدی هستند به پزشک مراجعه کنید:
- تغییرات خلقی و روحی، مانند توهم و فکر به خودکشی
- لکنت زبان یا مشکل در تکلم
- از دست دادن هماهنگی
- مشکل در راه رفتن
- مشکل حافظه
- زرد شدن چشم ها یا پوست
- تشنج
بروز واکنش های حساسیتی جدی به این دارو به ندرت رخ می دهند. با این حال در صورت مشاهده علائم جوش های پوستی ، خارش ، التهاب ، سرگیجه ، مشکل تنفسی به پزشک مراجعه کنید.
موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی نیستند. در صورتی که متوجه عوارضی شدید که در این لیست به آنها اشاره نشده، به پزشک مراجعه کنید.
هشدار در مصرف آلپروکیم
اگر به داروهای دیگر گروه بنزودیازپین ها (مانند دیازپام و لورازپام) حساسیت دارید، قبل از شروع مصرف این دارو حتما حساسیت دارویی خود را به پزشک اطلاع دهید. به علاوه لازم است هر گونه حساسیت دارویی دیگر را به پزشک خود اطلاع دهید.
قبل از شروع مصرف آلپروکیم سوابق پزشکی خود را به پزشکتان اطلاع دهید، به ویژه اگر دچار هر یک از این بیماری ها بوده اید:
- مشکلات شدید تنفسی و ریه
- بیماری کبد
- بیماری کلیه
- سابقه شخصی یا خانوادگی استفاده از مواد مخدر و الکل و گلوکوم
قبل از انجام هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خود در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنید، اطلاع دهید (از جمله داروهای با نسخه، بدون نسخه و داروهای گیاهی).
آلپروکیم در بارداری
آلپروکیم در دوران بارداری نباید مصرف شود زیرا ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند و باعث خطرات جدی شود.آلپروکیم نیز در گروه D بارداری قرار دارد.
آلپروکیم در دوران شیردهی
آلپروکیم وارد شیر مادر می شود و ممکن است تاثیرات ناخوشایندی روی نوزاد شیرخوار داشته باشد. بنابراین مصرف آلپروکیم در دوره شیردهی توصیه نمی شود.