درمان سرا

درمان خانگی تسکین گلودرد

فصل زمستان ، فصلی با شیوع سرماخوردگی، زکام، گلودرد، سرفه، آبریزش بینی و … است. اگر شدت این علائم زیاد باشد ناگزیر به پزشک مراجعه خواهید کرد. اما می توان با روش های خانگی هم بسیاری از این علائم را تسکین داد. درمان های خانگی و طبیعی به سرعت داروهای شیمیایی اثر نمی گذارند.اما خطر کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارد.علت بروز گلودرد و سرفه های متعدد می تواند تورم در بافت های گلو، ایجاد خراش در بافت گلو توسط مواد زبر بلعیده شده، خشکی هوا و یا آسیب توسط باکتری ها باشد.از دمنوش های گیاهان دارویی مانند پیچ امین الدوله، میخک، بابونه، و نیز سرکه سیب و انار برای تسکین گلودرد کمک بگیرید.درمان با گیاهان دارویی از قدیم رایج و اثربخش و موثر بوده است و این اثربخشی طی سالیان متمادی تغییری نکرده است.برای بهبود بافت گلو در صورتی که ملتهب و متورم شده باشد، مواد غذایی یا داروهای گیاهی قابض و ضد التهاب ها موثر می باشند. از مواد غذایی نرم کننده هم برای نرم کردن بافت خشک شده گلو می توان بهره برد. مواد غذایی ضد باکتری هم می توانند باکتری های موجود در بافت گلو را منهدم کنند

درمان خانگی تسکین گلودرد

دمنوش پیچ امین الدوله برای گلودرد

گل پیچ امید الدوله یک گیاهی است برای درمان علائم سرماخوردگی مانند گلودرد و سرفه استفاده می شود. امین الدوله باعث می شود چرک از بدن خارج شود. همچنین می تواند بدن را سم زدایی کند و سموم را از جریان خون خارج کند. گل پیچ امین الدوله یک ضد التهاب است و می تواند تورم گلو را کاهش دهد. مصرف چای پیچ امین الدوله می تواند علائم گلودرد را درمان کند.

مواد لازم:

  • گل پیچ امین الدوله و برگ هایش (ترجیحاً تازه): 2 فنجان
  • آب: یک لیتر

اگر در باغچه تان از این گیاه زیبا دارید دو فنجان از آن را با برگ هایش به نسبت مساوی بچینید. اگر نه، آن را از عطاری ها تهیه کنید. سپس گیاه را در یک لیتر آب جوشانده و صاف نمایید. اگر تمایل دارید کمیلیمو و عسل به آن بیفزایید.

سرکه سیب برای تسکین گلودرد

سرکه سیب به دلیل اسیدیته بالا باعث می شود که باکتری های بدن را از بین ببرد. سرکه سیب زمانی که با عسل مخلوط می شود باعث می شود حالت ترشی آن از بین برود.این معجون به راحتی می تواند به کمک شما برای کنترل سرماخوردگی و گلودرد بیاید.

مواد لازم:

  • سرکه سیب: یک قاشق غذاخوری
  • عسل: یک قاشق غذاخوری
  • آب گرم: یک فنجان

سرکه سیب را با عسل و آب مخلوط نمایید و تا زمانی که گرم است بنوشید. اگر دوست ندارید آن را بنوشید و از طعمش خوشتان نیامد. 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در نصف فنجان آب گرم مخلوط کنید و یک بار در روز غرغره نمایید.

جویدن میخک برای تسکین گلودرد

میخک در طب سنتی چینی استفاده های فراوانی دارد.میخک برای کمک به تسکین دردهای دهانی مانند دندان درد و گلودرد کاربرد دارد. این مسئله به علت وجود ماده ای به نام اوژنول در میخک است. که یک ماده طبیعی ضد درد می باشد.اوژنول به عنوان یک ضد باکتری نیز عمل می نماید. جویدن یک عدد میخک کامل باعث آزادسازی اوژنول موجود در آن و بی حس شدن درد موجود در گلو می شود.

مواد لازم:

  • میخک کامل: چند عدد
  • آب: یک لیوان

یک یا دو عدد میخک را در دهانتان قرار دهید. آن را بمکید تا زمانی که نرم شود. سپس آن را جویده و ببلعید. خوردن آن مشکلی ایجاد نمی کند. بعد از آن، یک لیوان آب بنوشید.

نکته: از روغن میخک به جای میخک استفاده نکنید. زیرا ممکن است باعث مشکل در معده شما شود

دمنوش پوست انار برای تسکین گلودرد

انار میوه ای است با خواص آنتی اکسیدانی زیاد که باعث می شود عفونت ها را از بین ببرد. پوست انار با وجود طعم گسی که دارد ، یک جمع کننده و قابض می باشد.پوست انار می تواند باعث انقباض در بافت ها شود و گلودرد را کاهش دهد.

مواد لازم:

  • انار: یک عدد
  • آب: 3 -4 فنجان

برای تهیه جوشانده انار، پوست آن را بکنید و پوسته های را جمع آوری کنید. برای مدت 15 دقیقه پوسته های آن را در 3-4 فنجان آب بجوشانید. این جوشانده را بنوشید یا غرغره کنید. البته نوشیدن یا غرغره کردن آب انار هم موثر است.

دمنوش بابونه برای تسکین گلودرد

دمنوش بابونه یک درمان گیاهی موثر برای گلودرد می باشد. این گیاه می تواند درد را سرکوب کند. مواد تشکیل دهنده این گیاه اثرات ضد اسپاسم و ضد باکتری دارد. همچنین باعث بهبود اضطراب می شود که در نتیجه باعث آرامش و تسکین گلودرد می شود.

مواد لازم:

  • دمنوش بابونه: یک بسته
  • آب جوش: یک فنجان

وقتی که آب به جوش آمد، آن را در یک لیوان درپوش دار بریزید و دمنوش بابونه را در آن قرار دهید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 10 دقیقه در فضای اتاق قرار بگیرد. کمی عسل و لیموترش تازه به آن بیفزایید سپس آن را بنوشید.

غرغره با آب نمک برای تسکین گلودرد

غرغره آب نمک، یک روش درمانی قدیمی و مثر است. وقتی گلو آسیب می بیند، غشای سلول های موکوزی در گلو متورم و ملتهب می شوند. وقتی با آب و نمک غرغره می کنید باعث کاهش تورم می شود. زیرا این نمک باعث خروج آب از سلول های غشای موکوسی می شود. این عمل باعث شکسته شدن سلول های آسیب دیده و کاهش درد می شود.

مواد مورد نیاز:

  • آب گرم: یک فنجان
  • نمک: نصف قاشق چای خوری

آب را تا زمانی که گرم شود حرارت دهید اما داغ نکنید. نمک را در آن حل نموده و غرغره نمایید. در صورت لزوم سه بار در روز این کار را تکرار کنید. اگر بیشتر از این تعداد دفعات غرغره کنید احتمال خشک شدن بافت و بدتر شدن آن وجود دارد.

دمنوش فلفل هندی برای گلودرد

آب گرم و فلفل هندی (قرمز) حالتان را بهتر می کند. این هم یکی دیگر از راه های طبیعی است. فلفل قرمز و سایر فلفل های تند دارای ماده شیمیایی به نام کاپسایسین هستند که مانند آسپرین، موقتاً درد را کاهش می دهند. در حقیقت این مواد با سرکوب کردن ماده P که پیام درد را به مغز می فرستد، باعث کاهش احساس درد می شوند. در نتیجه گلودرد تا حدودی بهتر می شود.

مواد لازم:

  • پودر فلفل هندی: نصف قاشق چای خوری
  • آب جوش: یک فنجان
  • عسل: یک قاشق چای خوری

فلفل هندی را به یک فنجان آب در حال جوش بیفزایید، عسل را به آن اضافه کنید. و سپس شعله گاز را خاموش نمایید. بگذارید کمی خنک شود، سپس بنوشید. اگر به ادویه ها حساسیت دارید، مقدار فلفل را به یک هشتم قاشق چای خوری کاهش دهید.

دمنوش زنجبیل برای گلودرد

زنجبیل دارای طعم بسیار تند و تیز می باشد. اما باعث می شود که درد را سریع از بین ببرد. زنجبیل ماهیچه ها را شل می کند ، جریان خون را افزایش می دهد و این اعمال باعث می شود که اکسیژن رسانی به سلول ها به خوبی انجام شود و مواد سمی از بدن خارج شود. این کار باعث می شود که در روند بهبود بیماری تاثیر زیادی بگذارد.همچنین زنجبیل ضدالتهاب است و با باکتری ها مبارزه می کند

مواد لازم:

  • ریشه زنجبیل: 2 اینچ، معادل دو بند انگشت یعنی حدود 5 سانتی متر
  • آب:2 -3 فنجان
  • عسل: بر حسب نیاز

ریشه های زنجبیل را بشویید. سپس پوست آن را با چاقوی تیزی ببرید. سپس آن را خرد کرده و با گوشت کوب له کنید، یا آن را رنده نمایید. بگذارید آب به جوش آید. سپس زنجبیل له شده را به آن بیفزایید و بگذارید برای مدت 3-5 دقیقه بجوشد. آن را صاف کنید و در حالی که گرم است به همراه کمی عسل میل نمایید.

غرغره کردن مریم گلی

مریم گلی خاصیت قابض دارد و باعث انقباض بافت ها می شود. در نتیجه به بافت گلو کمک می کند تا در زمان بلع غذا به راحتی منقبض شود و درد نگیرد. اسیدهای فنولیک موجود در مریم گلی با باکتری های موجود در دستگاه تنفسی که علائم گلودرد را ظاهر می کنند، مبارزه و آن ها را از بین می برد. بهترین حالت برای استفاده از مریم گلی در زمینه درمان گلودرد، غرغره کردن آن است.

مواد لازم:

  • برگ های مریم گلی به صورت تازه یا خشک شده: 2 قاشق چای خوری
  • آب جوش: یک فنجان
  • نمک: 7 گرم

آب را بجوشانید. آن را در یک ظرف درپوش دار بریزید مریم گلی را به آن اضافه کنید. درپوش آن را قرار دهید و بگذارید برای مدت 20 دقیقه باقی بماند. آن را صاف کنید. سپس به میزان لازم در طی روز غرغره نمایید.

سلب مسئولیت: مطالب و مقالات سایت درمان سرا جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.