درمان سرا

آزمایشات ضروری برای زنان بالای 40 سال

زنان در سن 40 سالگی اگر به تناسب اندام و تغذیه خوب خود توجه کنند بیشتر احساس جوانی می کنند و یا حتی جوان تر به نظر می رسد.اما بهتر است در این سن برای مراقبت از سلامتی آزمایش هایی را انجام دهید و به پزشک برای چکاپ مراجعه کنید.با این کار می توانید از بروز بیماری ها در این سن جلوگیری کنید.در این مقاله به آزمایشات ضروری برای سنین بالای 40 سال نگاهی می اندازیم.

آزمایشات ضروری برای زنان

بررسی فشار خون

این توصیه، نباید برای شما جدید باشد. به توصیه متخصصان، باید از بیست سالگی حداقل هر یک سال یا هر دو سال یک بار فشار خونتان را اندازه بگیرید. اما زمانی که وارد دوره میانسالی می شوید، این مسئله بسیار مهم خواهد بود. فشار خون بالا یک عامل خطر عمده برای بیماری قلبی و سکته مغزی است که به ندرت از خود علائمی نشان می دهد. فشار خون طبیعی کمتر از 120/80 mmHg است.

آزمایشات چربی خون

مانند فشار خون، باید از بیست سالگی به بعد حداقل هر یک سال یا دو سال سالی یک بار کلسترول بد (LDL)،کلسترول خوب(HDL) و تری گلیسیرید خون تان بررسی شود. کلسترول و تری گلیسیرید هر دو می توانند در نهایت به بیماری های قلبی ختم شوند. بیماری قلبی هنوز قاتل اصلی زنان است و حدود 22 درصد مرگ و میر در زنان را تشکیل می دهد که بیشتر از همه انواع سرطان ها است.

غربالگری دیابت

اگر فاکتورهای خطرناكی مانند چاقی یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، ممكن است پزشک شما سالهاست كه قند خون تان را بررسی كرده است.اگر نه، توصیه می شود که در سن 45 سالگی دست به کار شوید.به انتخاب پزشک شما می توانید که یک آزمایش سطح گلوکز خون ناشتا یا یک آزمایش A1C را انجام دهید (آزمایش خونی که میانگین قندتان را در طی 3 ماه گذشته نشان می دهد.)

ماموگرافی

این مسئله کمی بحث برانگیز است، زیرا برخی از دستورالعمل ها نشان می دهد که به طور متوسط انتظار می رود این بیماری تا سن 50 سالگی و برخی می گویند که از سن 40 سالگی شروع می شود. به این منظور یک تقسیم بندی صورت گرفته که طبق آن گفته می شود که زنان در نیمه اول 40 سالگی باید برای شروع غربالگری سرطان پستان با ماموگرافی اقدام کنند ، زنان 45 تا 54 ساله باید آن را سالانه دریافت کنند و زنان 55 ساله و بالاتر و می توانند هر 2 سال یک بار آن را انجام دهند.

اگر شما سردرگم شده اید، تنها نیستید، دکتر شما می تواند به شما برای تصمیم گیری بهتر کمک کند. بعضی از عوامل مانند سابقه خانوادگی شما و سنجش های فردی تعیین کننده زمان هستند.

سنجش بینایی

حتی اگر بینایی شما عالی باشد، شگفت زده نشوید، اگر به طور ناگهانی به اشکال در خواندن منوهای رستوران و پیام های متنی دچار شدید، احتمالادر حال توسعه پری بیوپسی (اشکال در خواندن متون نزدیک) هستید که خطرناک نیست و ممکن است یک عینک مطالعه برایتان کافی باشد. اما خوب است که فراموش نکنید که باید  به طور منظم تحت نظر یک اپتومتریست (بینایی سنج) یا چشم پزشک قرار بگیرید.

توصیه می شود، حداقل از 18 سالگی، حداقل هر دو سال بینایی سنجی را انجام دهید. اما از 40 سالگی به بعد، این موضوع مهم تر می شود. در شروع 40 سالگی باید هر 1-3 سال برای گلوکوم آزمایش شوید؛ چشم پزشک شما همچنین باید شما را برای بیماری شبکیه مورد بررسی قرار دهد، به خصوص اگر دیابت دارید.

غربالگری سرطان دهانه رحم

زنان سنین 30 تا 65 ساله باید حداقل هر 5 سال یک بار، یک پاپ اسمیر و یک آزمایش HPV داشته باشند (یا فقط هر 3 سال بار یک پاپ اسمیر). اگر شما در رابطه جدید هستید، یا مشکوک باشید که شریک زندگی شما شرکای دیگری داشته باشد، پس باید علاوه بر HPV از نظر STDs (بیماری های مقاربتی) نیز مورد بررسی قرار بگیرید. این بیماری ها می توانند توسط ویروسی که باعث ایجاد سرطان گردن رحم می شود، سربرآورده باشد.

بررسی پوست

مانند ماموگرافی، این موضوع نیز بحث های متفاوتی همراه دارد. زیرا گروه های مختلف توصیه های مختلفی ارائه می دهند. به گفته بسیاری دیگر از متخصصان پوست بهتر است سالی یک بار، برای بررسی وضعیت پوست به آن ها مراجعه کنید. اگر این کار را پشت گوش می اندازید، حداقل به طور منظم پوست خود را وارسی کرده و اگر تغییری مشاهده کردید آن را با یک متخصص در میان بگذارید.

عملکرد تیروئید

حدود 13٪ از زنان 35-65  ساله مبتلا به کم کاری تیروئید (تيروئيد کم توان) هستند، بنابراين با نزدیک شدن به سن 35 سالگی، بهتر است هر 5 سال یک بار عملکرد تیروئیدتان را ارزیابی کنید. پس از 50 سالگی، دکتر شما ممکن است پیشنهاد کند که زودتر تیروئیدتان مورد بررسی قرار گیرد، زیرا بعضی از اختلالات تیروئید بعد از یائسگی بیشتر شایع هستند

سلب مسئولیت: مطالب و مقالات سایت درمان سرا جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.