درمان سرا

درمان بوی بد پا چیست

بوی بدن پا یکی از مواردی است که هم فرد و هم دیگران را به شدت آزار می دهد.دلیل بوی بد پا رشد برخی باکتری ها و متابولیسم آنها ایجاد می شود.در اصطلاح پزشکی پاهایی که بد بود هستند را برومودوزیس می گویند.افراد بر روی پاهای خود باکتری های زیادی دارند که زمانی این باکتری ها با سلول های مرده پوست ترکیب می شوند باعث ایجاد بوی بد می شوند.درمان هایی برای رفع بوی بد پا وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

درمان بوی بد پا چیست

رفع بوی بد کفش

کفش ها و جوراب می توانند در بدتر کردن بوی بد پا نقش زیادی داشته باشند. پا در کفش و جوراب عرق می کند و باعث می شود پاها بوی بدتری به خود بگیرند.در اینجا چند روش برای جلوگیری از بد بو شدن پا در کفش آورده شده است:

استفاده از جوراب مناسب

استفاده از جوراب به طور مداوم می تواند باعث بدبویی پا شود. جوراب هایی که از موادی با خاصیت تهویه کنندگی ساخته شده اند می توانند رطوبت را جذب کرده و بوی آن ها را کاهش دهند.

کفش های تهویه دار

کفش هایی که دارای تهویه می باشند، می توانند به کاهش تعریق و رطوبت پا کمک کنند. افراد می توانند کفش هایی را که دارای سوراخی برای تهویه هستند انتخاب کنند.

کفش های ساخته شده از پلاستیک (مانند jellies) تقریبا تضمین شده که به بوی بد پاها کمک می کنند زیرا آن ها نه تنها دارای تهویه نیستند بلکه به افزایش رطوبت پا نیز کمک می کنند.

تعویض مداوم کفش و جوراب

به کفش ها در حد فاصل پوشیدن، اجازه دهید که خشک شوند. این امر به کاهش بوی بد پا کمک می کند. روزی از یک جفت کفش استفاده کنید و روز دیگر از جفت کفش دیگری. این کار زمان مناسبی برای خشک شدن در اختیار کفشتان قرار می دهد.

ممکن است برخی از افراد تمایل داشته باشند که در طول روز بیش از یک جفت جوراب استفاده کنند تا در طول روز آن ها را عوض کنند. این کار نیز می تواند به کاهش تعریق و بوی بد پا کمک کند.

عوض کردن کف کفش

می توان کف کفش ها را با یک کف ضد باکتری تعویض کرد.یکی از گزینه های دیگر، خرید یک اسپری ضد باکتری یا ضد عفونی کننده برای استفاده در کف کفش است. با این حال، انتخاب این گزینه معمولا اجازه نمی دهد که کف کفش کاملا خشک شود.

درمان خانگی بوی بد پا

بهداشت پا، یک عامل کلیدی در درمان و پیشگیری از بوی بد پا است. این درمان شستن روزانه ی پاها با صابون ضد باکتری را شامل می شود؛ با توجه ویژه ای به ناحیه ی بین انگشتان پا.سایر درمان های خانگی عبارتند ار:

پاکسازی پا

استفاده از اسکراب یا سنگ پا می تواند به حذف سلول های مرده پوست که باکتری ها از آن تغذیه کمک می کنند کمک کند.فردی که پاهای بد بو دارد، می تواند هر هفته ۲،۳ بار از سنگ پا استفاده کند تا از تجمع و جمع شدگی این سلول ها جلوگیری کند.

گذاشتن پا در آب نمک

یک کاسه یا تشتی از آب گرم تهیه کنید و نیم لیوان نمک اپسوم را در آن حل کنید. پاها را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در آن خیس کنید سپس پاها را به طور کامل خشک کنید.

گذاشتن پا در سرکه

۲ قسمت گرم آب و ۱ قسمت سرکه (سرکه ی سیب یا سرکه سفید هر دو مناسب است) به یک وان اضافه کنید و پاها را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در آن قرار دهید.با این حال، ممکن است فردی به علت داشتن زخم، یا هرگونه بریدگی و یا جراحتی، نتواند از سرکه استفاده کند، چراکه سرکه باعث تحریک زخم های پوستی می شود.

درمان با ضد عرق

درمان دیگر، استفاده از یک ضد عرق بر روی پاهاست. اگرچه عموما برای زیربغل کاربرد دارد، اما استفاده از آن بر روی پاها، ممکن است میزان تعریق و رطوبت را کاهش دهد.در صورت لزوم، پزشک می تواند ضد عرق های قوی مناسب پا تجویز کند. راهکار دیگر، استفاده از نشاسته ی ذرت می باشد که دارای خاصیت جذب کنندگی قوی است.

درمان های پزشکی

گاهی اوقات، به رغم تلاش های مفید و موثر افراد برای کاهش بوی بد پاهایشان، نمی توانند آن را به طور کلی برطرف کنند؛ در چنین مواقعی لازم است به یک دکتر جهت درمان مراجعه کنند.

روش یونتوفورزیس

یک روش درمانی تحت عنوان فرآیند یونتوفورزیس وجود دارد. یک رویکردی که عبور جریان الکتریسیته خفیف از طریق آب به پوست برای کاهش تعریق پا مورد استفاده قرارمی گیرد.

بوتاکس

راهکار دیگری که در بعضی موارد، مورد استفاده قرار می گیرد تزریق سم بوتولینوم یا بوتاکس است. این دارو توسط وسیله ای به کف پا تزریق می شود.

با این وجود، این تزریق می تواند دردناک باشد. نتایج معمولا بین ۳ تا ۴ ماه طول می کشد و فرد نیاز به درمان های بعدی دارد.بوتاکس برای تعریق بیش از حد زیر بغل نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

سلب مسئولیت: مطالب و مقالات سایت درمان سرا جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شود و نباید مطالب را جایگزین مراجعه به پزشک کرد و برای استفاده از آنها لازم است با پزشک مربوطه مشورت کنید.